Ylösnousemus
Tupac Shakur: Resurrection on elämänkertadokumentti, joka kertoo Tupacin elämästä ja teoista. Dokumentti alkaa Tupacin lapsuudesta. Hänen perheensä oli köyhä, ja Tupac muutti pois kotoa, koska hänen äitinsä käytti crackia.
Tupac jatkoi kuitenkin eteenpäin ja otti lainaa opintoihinsa. Hän alkoi opiskella runoutta ja teatteria, sekä harrasti balettia. Tupac alkoi kuitenkin kyseenalaistamaan yhteiskuntaa ja ryhtyi muusikoksi, jotta saisi äänensä paremmin kuulluksi.
Julkisuutta Tupac sai paljon USA:n varapresidentin kieltäessä Tupacin levyjen ostamisen. Julkisen sektorin häntä vihatessa, hän sai paljon haasteita oikeuteen, ja joutui lopulta vankilaan raiskaamisesta ilman todistusaineistoa. Tupac sanoi, että jos hän joutuu vankilaan, hän tulee sieltä "50 kertaa pahempana" takaisin.
Vankilassa hän työsti paljon vihamielisiä kappaleita ja hänen levynsä myi platinaa. Elokuvan tärkeimmät osiot alkavat tämän jälkeen.
Dokumentti on koottu Tupacin pitkistä haastatteluista. Haastatteluissa hän filosofoi elämää ja kuolemaa. Kuolemasta hän sanoi:"Miksi kuolemaa pidetään niin pahana? Tarkoitan, pahimmillaan se on hiljaista, tiedätkö, ei mitään. Parhaimmillaan olet enkeli tai henki."
Dokumentissa on myös katkelmia Tupacin kappaleiden metaforisista lausahduksista, kuten "Mielessäni olen sokea mies tuhlaamassa aikaa", "Onko rikos taistella siitä, mikä on minun?" ja "Olen aave näillä kuolemankentillä". Mielestäni nämä kielikuvat ovat jollain tavalla hieno kuulla ihmisen suusta, joka on samalla "kovis" sekä gangsteri. Hän kuitenkin kykenee myös tunteellisiin ja pohdiskeleviin aatteisiin. Hän on aina sanonut, että hänen äitinsä ja kaikki maailman naiset ovat tärkeitä hänelle, ja on myös omistanut kappaleen kaikille maailman naisille ja kaikille maailman äideille.
Aivan dokumentin lopussa pohditaan, onko Tupac todella elossa, kuten useat fanit uskovat. Tupacia ammuttiin syyskuun 7. päivänä 1996 ohiajavasta ajoneuvosta Las Vegasissa Mike Tysonin ottelun jälkeen. Tupac selvisi sairaalassa 6 päivää ja kuoli 7. päivänä eli perjantai 13. päivänä, joka on tunnetusti epäonnen päivä. Hän oli kuollessaan vain 25 vuoden ikäinen. Tupacin henkivartijan selitys tapahtumista on kuitenkin kerta toisensa jälkeen muuttunut. Ensiksi hän sanoi, että hän kiidätti Tupacin sairaalaan ja kolaroi auton, jonka jälkeen ambulanssi kiidätti Tupacin sairaalaan. Myöhemmin henkivartija ja media kertoi, että Tupac lennätettiin helikopterilla sairaalaan.
Tupacin ruumis polttohaudattiin heti seuraavana päivänä, joka on hieman epäilyttävää. Hänen viimeisin albumi, 7 day theory, julkaistiin seitsemän päivää hänen kuolemansa jälkeen. Elokuva taas on tehty seitsemän vuotta Tupacin kuoleman jälkeen, ja moni muukin tapahtuma saa luvuksi 7. Tupac luki myös Niccolo Machiavellin teoksia vankilassa ja innostui niistä. Niccolo Machiavelli oli renessanssin aikainen filosofi, joka lavasti oman kuolemansa harhauttaakseen vihollisiaan.